Artec LEO

De slimme professionele 3D scanner voor een ultieme gebruikerservaring

Artec3D

Design en productie / gezondheidszorg / VR / E-commerce / Wetenschap en onderwijs / Forensisch onderzoek / Kunst en design

 

Zie wat je scant in 3D op het HD display

De LEO is de eerste 3D scanner die automatisch het 3D model berekent. Hiermee zorgt de LEO voor een efficiënte en intuïtieve manier van werken, waardoor 3D scannen net zo eenvoudig wordt als het maken van een video. Tijdens het scannen wordt het 3D beeld in real time opgebouwd op het touch screen van de LEO. Bekijk het model van alle kanten en scan die delen van het object die wellicht zijn gemist.  

 

Een complete & mobiele scanervaring

Dankzij de krachtige ingebouwde processor en de accu, kan nu in werkelijke vrijheid 3D worden gescand met de LEO. Omdat de scanner niet aangesloten hoeft te worden op laptop of netstroom, kan de LEO met één hand worden bediend en kan worden rondgelopen zonder te worden gehinderd door kabels en andere apparatuur. De accu is eenvoudig te wisselen en met meerdere accu's kan eindeloos worden gescand zelfs in gebieden waar geen netstroom aanwezig is.

 

Ontworpen voor ultiem gebruiksgemak

Met haar ingebouwde accu, touch screen en draadloze verbinding, wordt het scannen met de Artec LEO een nieuwe scanervaring. Ervaar de totale vrijheid tijdens het scannen, stream de data naar een tweede apparaat wanneer een tweede scherm gewenst is en upload de data met één druk op de knop. Geniet van een zorgvuldig en uitgebalanceerd ergonomisch design, ontworpen voor het eenvoudig en comfortabel 3D scannen, ontworpen voor maximaal gebruiksgemak. Met een opnamesnelheid van 60 frames/sec is de LEO de snelste 3D scanner op de markt. Daarnaast kan de Artec LEO door zijn grote beeldhoek eenvoudig grote objecten snel en nauwkeurig inscannen. Voor een grotere precisie wordt de scanner dichterbij het object gebracht om de kleinste details te scannen, net zoals je inzoomt met een videocamera. 

 

Toepassingen

Artec Leo bevat state-of-the-art technologie, waaronder het NVIDIA

Tegra mobiele platform – de eigen interne computer van de scanner met FPGA, CPU en GPU processors voor het berekenen van enorme hoeveelheden data en om de eigen software van de LEO te laten werken. Verder is de scanner uitgerust met een 9DoF systeem met een versnellingsmeter, gyro en kompas waardoor de scanner haar positie in de ruimte "begrijpt" plus een twee-in-één optisch systeem, ontworpen om de textuur op de meest nauwkeurige manier op het 3D model te plaatsen.

 

Omdat met de LEO zowel grote oppervlakken maar ook fijne details gescand kan worden, is deze scanner inzetbaar voor een grote diversiteit aan objecten. Scan eenvoudig kleine mechanische delen of het menselijk lichaam, auto's, boten of op een plaats delict. De toepassing voor deze scanner zijn eindeloos, net als bij de alle scanners van Artec. Denk hierbij aan productie en kwaliteitscontrole, gezondheidszorg, forensisch onderzoek, VR en e-commerce. Omdat de Artec LEO draadloos is en uitgerust is met haar eigen interne processor, wordt het nog eenvoudiger om de scanner te integreren in de eigen productieomgeving, waar u ook werkzaam bent.

 

Ingebouwd touch screen en eenvoudige interface

Bekijk het 3D model terwijl deze wordt opgebouwd op de scanner zelf.  Controleer het model, verander de instellingen of gebruik eenvoudige tools op het touch screen. Verbindt de scanner draadloos met een tweede scherm voor nog eenvoudiger scannen.

 

Ongeëvenaarde kleuren

De LEO is uitgerust met een uniek optisch systeem, door Artec zelf ontwikkeld. Hierbij is de 3D camera en de kleurencamera gecombineerd en de informatie wordt verzameld door één lenssyteem. Dit garandeert de meest nauwkeurige manier van textuur opbrengen op het 3D model en is in de wereld van 3D scannen werkelijk uniek.

 

Geen targets nodig

Zoals ook met iedere scanner van Artec, maakt de LEO gebruik van geavanceerde hybride tracking waarbij de frames worden uitgelijnd op basis van geometrie en textuur. Hierdoor is scannen "richten en schieten" net als een video. Er hoeven dus geen targets geplakt te worden (en dus ook niet verwijderd!)

 

Eindeloze mogelijkheden voor integratie

De kop van de scanner kan op een robotarm worden gemonteerd voor automatisch 3D scannen, of met andere apparaten worden gecombineerd waardoor met meerdere 3D scanners wordt samengewerkt.

 

Groot en professioneel lenssysteem

Verzameld een maximum volume aan data met een maximale nauwkeurigheid binnen het complete werkgebied, waardoor een zeer nauwkeurig 3D beeld ontstaat.

 

 

Ingebouwd 9 DoF systeem

Met de ingebouwde versnellingsmeter, gyro en kompas is de LEO de enige scanner die "weet" waar hij zich precies in de ruimte bevind en zelfs het onderscheid ziet tussen horizontale en verticale oppervlakken zoals de vloer en de muren.

 

Verbeterde kleuren

De Artec LEO maakt gebruikt van geavanceerde VCSEL technologie en kan daardoor moeilijke texturen inclusief de huid, goed scannen, ook in een erg lichte omgeving. Door het toepassen van deze technologie is het zelfs mogelijk de intensiteit van de flitser aan te passen voor de beste kleuren.

 

Ingebouwde SSD drive

Tot 256 GB opslaan op de SSD drive. Deze capaciteit kan worden uitgebreid door grote hoeveelheden data op micro SD kaarten op te slaan. Ideaal voor het scannen op locatie!

 

Scan zelfs kleine details

Beweeg snel over grote oppervlakken en zoom in op details voor maximale detaillering en nauwkeurigheid.

 

3D HDR

De Artec LEO is uitgerust met 3D HDR en hierdoor is het zelfs mogelijk om zwarte en glimmende objecten te scannen, wat normaal gesproken moeilijk te scannen objecten zijn!