Artec 3D Studio

Artec Studio

De software voor 3D scannen-postprocessing

Intuïtief 3D Scannen
Artec Studio geeft u twee manieren van scannen:
1. Scannen met real-time fusion – de software vergelijkt de 3D frames (de opnames) en wanneer gelijke geometrie wordt gevonden, dan worden deze frames in real time samengevoegd, tijdens het scannen.
2. Texture tracker – de software analyseert de 3D informatie op zowel vorm als kleur waarna deze later in de software kunnen worden samengevoegd.

Briljante Kleuren
Met Artec Studio kunnen kleurrijke modellen worden gemaakt door de kleuren er later op te berekenen. Deze textuur kan samen met het 3D model worden geëxporteerd als png of als jpg files.

Optimalisatie
De geavanceerde ingebouwde optimalisatie algoritmes worden gebruikt om de individuele frames ten opzichte van elkaar uit te lijnen. Hierdoor ontstaat de best mogelijke nauwkeurigheid van de scanfile.

Rigid en Non-Rigid Scan Alignment
Tijdens het scannen kan het object bewogen hebben! Artec Studio heeft geavanceerde tools om toch tot het gewenste eindresultaat te komen met de zg. Non-Rigid Alignment. Hiermee worden bewegingen gecompenseerd.

Gebruikers interface
Artec Studio heeft een gebruikersvriendelijke interface waarmee iedere gebruiker snel vertrouwd zal raken en waarmee de 3D modellen klaar gemaakt kunnen worden om verder te worden behandeld in andere software of een 3D printer. Beschikbare tools o.a.:

  • Projecten aanmaken en ingebouwde Undo/Redo
  • 3D editing tools (“gummetje”, gladstrijken, verplaatsen en verschalen)
  • Geavanceerde 3D proces algoritmes, waaronder: gaten opvullen, glad strijken, aanpassen mesh, afronden etc.
  • Vele populaire formaten worden ondersteund, zoals Obj, Stl, Ply, Ptex, Ascii, Vrml.
  • Lokalisatie in vele talen: Chinees, Tsjechisch, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Pools, Russisch en Spaans


Meet Tools
Gebruik de meet tools in Artec Studio om te meten en om uw modellen te analyseren. Aanwezige tools o.a.:

  • Lineaire afstand
  • Kortste afstand over het model
  • Doorsneden
  • Vergelijken van twee modellen en verschillen worden in kleur weergegeven


Probeer gratis Artec Studio
Meld u aan bij my.artec3D en u kunt Artec Studio 15 dagen lang gratis proberen! Wanneer u bent geregistreerd, log in bij uw account en download Artec Studio Trial vanaf My Applications!

Scannen met de Kinect Scanner
Het is nu mogelijk om met de Artec Studio software 3D te scannen met de populaire Kinect scanner, maar ook met gelijkwaardige scanners zoals Kinect for Windows, Asus Xtion & PrimeSense met gebruik van de "Texture Tracker" (alleen bij de kleurenscanner).

Uiteraard mag men niet verwachten dat de kwaliteit van de scans gelijkwaardig is aan de Artec scans. Scans van beide systemen zijn te combineren in Artec Studio!

4C levert Artec producten
4C is leverancier van Artec 3D producten in Nederland en Belgie. Bij 4C kunt u Artec 3D scanners aanschaffen. Daarnaast is het mogelijk de software Artec Studio bij 4C te kopen. Doordat 4C een Gold Partner status heeft ontvangen van Artec bent u als klant van 4C verzekerheid van goede service. Artec studio software kopen bij 4C gaat dus verder dan alleen de software te ontvangen. Bij aankoop van Artec studio ontvangt u tevens training.  Zo kunt u voor een vaste prijs een uitstekende start maken met 3D scannen.