Artec Studio 11

Zoals jullie waarschijnlijk al hebben gehoord/gezien is Artec Studio Versie 11 nu gelanceerd!

Wij hebben al een tijdje met deze software gewerkt, en het is opnieuw een enorme stap voorwaarts. Met deze software is het gebruiksgemak enorm toegenomen en is daarmee veel toegankelijker geworden voor nieuwe gebruikers en wordt het nabewerken van de scans enorm versneld voor de ervaren Artec gebruiker. 

 

Wat is nieuw in Artec Studio 11 

Scannen en Postprocessen enorm verbeterd

Autopilot
Autopilot is de belangrijkste verbetering in AS11. Makkelijk te bedienen postprocessen van iedere scanfile. Autopilot leidt je door alle stappen die genomen moeten worden en analyseert de data om het best mogelijke 3d model te maken. Met deze nieuwe functie kan ook de beginnende gebruiker snel een perfect resultaat behalen en de ervaren gebruiker kan het toepassen om supersnel tot een eindresultaat te komen. 

Auto-Align
het uitlijnen van verschillende scans was altijd een van de moeilijkste dingen om onder de knie te krijgen voor een nieuwe gebruiker. Daarbij werkte de Auto Align in AS10 vaak niet, omdat deze alleen kon uitlijnen op basis van kleurinformatie. Dat is anders in AS11. Deze analyseert nu de vorm en kan op basis daarvan de scans in elkaar "puzzelen", samen met de kleurinformatie. Nu kunnen dus ook scans gemaakt met de EVA Lite automatisch worden samengevoegd. Als je nu naar Align gaat, eenvoudig ALLE scans selecteren (Shift select) en kies Auto-Alignment en laat AS11 haar gang gaan. In 95% van alle gevallen zal de software alles kunnen uitlijnen. Scans die mislukken kun je dan zelf nog uitlijnen op de "oude" manier. 

Kleurberekening met de snelheid van het licht!
De videokaart van de laptop of PC wordt nu optimaal benut! Het resultaat is een ongeveer 10X snellere berekening van de textuur als in AS10! 

Base Removal 
Als je begint te scannen, dan richt je eerst de scanner op de tafel of de draaischijf en daarna ga je scannen zoals gebruikelijk. Na het scannen wordt automatisch de tafel uit de scan verwijderd dus handmatig "wegpoetsen" is verleden tijd. 

Real Time Fusion
Deze functie bestaat al een tijd, maar is nu ook volwassen geworden. Zij werkt nu ook met Intel video kaarten en er is niet langer de beperking in de grootte van de scannen objecten. Daarnaast is deze functie ook aangepast voor het scannen met een tablet voor optimale mobiliteit. 

TIP
Eenvoudiger scannen van "lastige objecten" met RTF

Onze ervaring van de laatste tijd is dat het werken met RTF een ander groot voordeel heeft: het scannen van "lastige oppervlakken" zoals zwart leer of een motorkap van een auto gaat veel gemakkelijker met RTF "Aan". Je kunt er altijd voor kiezen om de postprocessing te doen op de normale manier, omdat tijdens het scannen ook de gewone scanfiles worden opgeslagen. 

Grote Objecten scannen
ook dit kon tot problemen lijden in AS10. Maar nu wordt optimaal gebruik gemaakt van het geheugen waardoor grote objecten scannen nu veel minder vaak tot problemen zal leiden. 

Nieuwe Gebruikerinterface

 • Nieuw Glossy effect waardoor details beter zichtbaar zijn
 • Nieuwe en moderne iconen 
 • Intelligente tooltips met geïllustreerde voorbeelden 
 • Geoptimaliseerd voor touchscreens 

Compatibiliteit met CAD voor een naadloze werkwijze

 • Directe export naar Geomagic Design X 
 • Directe export naar Solid Works (via de DezignWorks plugin en de 3D Systems Geomagic for SolidWorks plugin) 
 • NVIDIA Quadro kaarten worden nu formeel ondersteund 

Het gebruik van Tablets voor mobiel scannen

 • De nieuwe interface is geoptimaliseerd voor tablet gebruik en resolutie en deze interface is nu veel gebruiksvriendelijker 
 • Omdat veel tablets Intel gebruiken, is de software hierop aangepast waardoor de snelheid is vergroot en RTF nu wordt ondersteund 
 • Artec beveelt de Microsoft Surface Pro 4 tablet aan als het mobiele platform voor scannen. De specificaties van deze machine zijn goed genoeg voor het scannen van grote objecten en zelfs basic postprocessen kan worden gedaan met deze tablets. 

Scannen met Mac

Het is nu voor het eerst mogelijk met de Artec EVA te scannen met een Mac OS. De software heeft een totaal nieuwe manier om te scannen en heeft een nieuwe minimale en ergonomische interface. De scans worden automatisch in de software uitgelijnd of kunnen naar een Windows machine worden geëxporteerd met Artec Studio voor het postprocessen. De software is de Beta/versie en is gratis te downloaden tot eind September 2016. 

Wat je verder moet weten over Artec Studio 11

 • Drivers voor oudere Artec scanners moeten apart worden gedownload (S / M / L / MH / MHT). Wanneer je AS11 met een van deze scanner wilt gebruiken stuur ons dan een email en wij helpen je verder. 
 • De drivers voor Artec Eva / Spider / Space Spider in AS9, AS10 and AS11 zijn volledig uitwisselbaar. 
 • AS9, AS10 en AS11 worden in aparte mappen op de computer geïnstalleerd, dus die kunnen op dezelfde computer naast elkaar blijven bestaan. 
 • AS9 en AS10 projecten zijn volledig uitwisselbaar met AS11 en omgekeerd. 
 • De volledige lijst met ondersteunde videokaarten vindt je hier. 

Als laatste
De functie Base Removal staat standaard "ON" in het tabblad Scan. Deze moet nu nog iedere keer OFF worden gezet als je deze functie niet wilt gebruiken. Dit wordt gefixed in de volgende versie van AS11. Dan zal de software de laatstgekozen stand (aan of uit) onthouden voor een volgende sessie.